Vepřová Želatina Čirá VALKNUT 1000 g
669 Kč cena s DPH
Potravinářská Vepřová Želatina v prášku
Vepřová želatina je všestranná surovina s širokým spektrem využití, zejména díky své schopnosti vytvářet gely. Využívá se pro výrobu lahůdkářských výrobků a specialit. Potravinářská vepřová prášková želatina je ceněna pro svou čirost, neutrální chuť (i když někteří lidé mohou vnímat mírné vepřové aroma), a efektivní želírovací schopnosti. Je důležité dodržovat správný postup při její přípravě, zejména se vyhnout varu, který by mohl snížit její želírovací sílu.
#ShowMore#
Složení:
100 % vepřová želatina 200-220 BLOOM
Možné využití:
Sladká jídla
Želé dezerty: Ovocné, smetanové, jogurtové a další.
Pudinky a krémy: Jako zahušťovadlo a stabilizátor.
Dorty a zákusky: Pro zpevnění krémů, polev a ovocných náplní.
Cukrovinky: Výroba gumových medvídků, marshmallow, měkkých karamel a lékořice.
Zmrzlina a mražené dezerty: Jako stabilizátor pro zabránění tvorby ledových krystalků.
Slaná jídla
Aspiky a huspeniny: Masové, drůbeží, rybí a zeleninové.
Tlačenky a sulce: Pro dosažení typické konzistence.
Masné výrobky: Jako pojivo tuků a vody ve šunkách a jiných výrobcích.
Omáčky a dipy: Pro zahuštění.
Příprava běžného aspiku:
Na slano – Do 3/4 litru převařené vody, zchladlé na cca 70 °C přidáme zarovnanou polévkovou lžíci soli, šest lžic octa (nejlépe kombinace jablečného a vinného) a 2-4 lžíce želatiny. Za občasného míchání necháme želatinu zcela rozpustit. Do misky nakombinujeme suroviny dle libosti a částečně zchladlou tekutinou poléváme. Do aspiku můžeme použít: např. Ryby, vejce, zeleninu, uzeniny, kuřecí maso a jiné.
Na sladko – Želatinu rozpustíme společně s cukrem nebo náhradním sladidlem a přidáme do tvarohu na výrobu tvarohového korpusu, který pak dle vlastní fantazie ozdobíme ovocem.
Alergeny:
Výrobek obsahuje oxid siřičitý, neobsahuje ostatní alergenní složky uvedené v příloze č. 2 Nařízení (EU) č. 1169/2011 v platném znění.
Nutriční hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota
1496 kj
Energetická hodnota
358 kcal
Tuky
0,01 g
Z toho nasycené mast.kyseliny
0,004 g
Sacharidy
0,5 g
Z toho cukry
0,5 g
Bílkoviny
89 g
Vláknina
‹0,15 g
Sůl
0 g
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C mimo dosah dětí. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék.