Letní dezerty se zmrzlinou

Léto si žádá osvěžení a sladké potěšení. A co je lepšího než lahodná zmrzlina, která ochladí a potěší smysly? S našimi kvalitními zmrzlinovými směsmi a ochucovacími pastami můžete doma vykouzlit dezerty, které se stanou hvězdami každé letní party, grilování nebo jen odpoledního relaxu. Zapomeňte na nudu – pojďte s námi objevit stylové zmrzlinové variace.

1. Horké maliny se zmrzlinou

Neodolatelná kombinace horkého, sladkokyselého ovoce a studené, krémové zmrzliny. Skvělé pro rychlý a efektní dezert.

Ingredience:

  1. Zmrzlina (ideálně vanilková)
  2. 200 g čerstvých nebo mražených malin
  3. 1–2 lžíce cukru (dle chuti a kyselosti malin)
  4. 1 lžíce másla nebo trocha vody
  5. Volitelné: Lístky máty, strouhaná bílá čokoláda na ozdobu

Postup:

Maliny s cukrem a máslem (nebo vodou) vložte do malého rendlíku a na mírném ohni je krátce prohřejte, dokud nepustí šťávu a mírně nezměknou. Maliny by si měly udržet tvar, neměla by vzniknout kaše. Do dezertní misky vložte 2–3 kopečky zmrzliny. Ihned přelijte horkými malinami. Ozdobte lístky máty nebo strouhanou bílou čokoládou a podávejte.

2. Ledová káva Affogato

Rychlé espreso potěšení je jednoduchá, elegantní a nesmírně osvěžující italská klasika. Ideální pro milovníky kávy.

Ingredience:

  1. Zmrzlina (vanilková, kávová, čokoládová)
  2. Silné, čerstvě připravené espresso (vychlazené nebo teplé)
  3. Volitelné: Strouhaná čokoláda nebo likér (např. Amaretto)

Postup:

Do menší misky nebo širokého šálku vložte 1–2 kopečky zmrzliny. Přes zmrzlinu opatrně nalijte horké nebo vychlazené espresso. Zmrzlina se začne nádherně rozpouštět a vytvoří krémovou kávovou tekutinu. Ihned podávejte. Můžete posypat strouhanou čokoládou nebo zakápnout trochou likéru pro dospělou verzi.

3. Zmrzlinové chlebíčky se sušenkami

Zábavné a chutné „sendviče“, které si zamilují děti i dospělí. Snadno se připravují dopředu.

Ingredience:

  1. Zmrzlina (jakákoli oblíbená příchuť – vanilková, čokoládová, malinová nebo pistáciová)
  2. Oblíbené sušenky (např. máslové, ovesné, čokoládové cookies)
  3. Volitelné: Nasekané ořechy, čokoládové hoblinky, nebo barevné posypky na obalení okrajů.

Postup:

Připravte zmrzlinu z vybrané Valknut.cz směsi a nechte ji v mrazáku ztuhnout do pevnější, ale stále tvarovatelné konzistence. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte polovinu sušenek. Ztuhlou zmrzlinu rozetřete rovnoměrně na sušenky (asi 1–2 cm silnou vrstvu). Můžete si pomoci stěrkou nebo malou lžičkou. Přiklopte zbývajícími sušenkami a jemně přitiskněte. Pokud chcete okraje obalit, ihned je po stranách vtlačte do nasekaných ořechů nebo posypek. Zmrzlinové chlebíčky dejte na minimálně 2 hodiny do mrazáku, aby se dokonale propojily a ztuhly. Podávejte vychlazené a užívejte si křupavou-krémovou kombinaci.

4. Ovocný zmrzlinový pohár

Jednoduchý, ale efektní a osvěžující dezert, který využívá čerstvé letní ovoce.

Ingredience:

  1. Zmrzlina (doporučujeme vanilkovou, jogurtovou nebo citronovou pro svěžest)
  2. Čerstvé lesní ovoce (maliny, borůvky, jahody)
  3. Šlehačka
  4. Nasekané mandle nebo pistácie
  5. Čerstvá máta na ozdobu
  6. Volitelné: Lžíce naší ochucovací pasty Lesní ovoce pro intenzivnější ovocnou omáčku.

Postup:

Připravte si zmrzlinu z vaší oblíbené Valknut.cz směsi dle návodu a nechte ji dokonale ztuhnout. Do vysokého poháru střídavě vrstvěte kopečky zmrzliny, čerstvé ovoce a šlehačku. Pokud chcete omáčku, rozehřejte lžíci naší ochucovací pasty Lesní ovoce s trochou vody a pokapejte vrstvy. Vrch ozdobte bohatou porcí šlehačky, posypte nasekanými ořechy a lístky čerstvé máty. Ihned podávejte.

Naše zmrzliny a zdobící pasty najdete v sekci E-shop