Agar rostlinná želatina VALKNUT Obsah balení: 500 g

599  cena s DPH

Dostupnost: 
Skladem
Katalogové číslo: VAL275-500 Kategorie:
 

Agar přírodní želatina v prášku
Agar je přírodní průhledná alternativa želatiny bez chuti a zápachu. Můžete použít pro přípravu krémů, dortů, polev, pudingů a zákusků. Vhodný je také pro výrobu želé a slaných aspiků. Agar má vynikající želírující schopnosti. Ve studené vodě je nerozpustný. Rozpustíte ve vařící vodě.
#ShowMore#
Benefity:

průhledná přírodní želatina
bez chuti a bez zápachu
vysoká želírující schopnost
skvěle drží tvar
vhodný pro cukrárenská želé i slané aspiky

Složení:

100 % Agar
Bílý až světle žlutý prášek
Síla gelu: 814

Možné využití:
V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i jako zahušťovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky. Je výborný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky a podobně.

Smíchejte agar (10 g) v 1 litru studené vody a podle potřeby doslaďte.
Vaříme za stálého míchání 3 minuty.
Po uvaření necháme mírně vychladnout.
Nalijte do formy a necháme ztuhnout v chladničce. Můžete také připravit organický agar z ovocné šťávy, džus atd
Vhodnost použití a dávkování tohoto přípravku musí být odzkoušena výrobcem finálního produktu.

Sladké dezerty:

Želé a pudinkyAgar vytváří pevné, průhledné želé s čistou chutí ovoce či jiných přísad. Je ideální pro veganskou a vegetariánskou alternativu tradiční želatiny.
Panna cotta a krémy Dodá jim pevnou, ale zároveň jemnou texturu.
Ovocné dorty a řezy Používá se k přípravě polev a želatinových vrstev na ovoce, které drží tvar a lesk.
Marmelády a džemyMůže sloužit jako zahušťovadlo namísto pektinu, zvláště pro ty, kteří preferují veganské varianty.
Zmrzliny a sorbetyPomáhá stabilizovat strukturu a zabraňuje tvorbě ledových krystalků.
Želatinové bonbony
Vytváří žvýkavou texturu.

Slaná jídla:

Aspiky a tlačenkyAgar je skvělou rostlinnou alternativou pro přípravu slaných aspiků a tlačenek.
Teriny a paštikyPomáhá zpevnit strukturu a udržet tvar.
Zahušťování omáček a polévekLze ho použít jako bezlepkové zahušťovadlo.
Veganské sýryNěkteré veganské sýry používají agar pro dosažení pevnější konzistence.

Nápoje:

Ovocné a zeleninové šťávy Pro vytvoření osvěžujících želé nápojů.

Speciální diety:

Veganská a vegetariánská kuchyně Klíčová ingredience jako náhrada živočišné želatiny.
Bezlepková dieta Agar je přirozeně bezlepkový.
Nízkokalorická dieta Agar má nízkou energetickou hodnotu a vysoký obsah vlákniny, což může přispět k pocitu sytosti.

Nutriční hodnoty (na 100 g)

Energetická hodnota
720 kj

Energetická hodnota
175 kcal

Tuky
0 g

Z toho nasycené mast.kyseliny
0 g

Sacharidy
0,4 g

Z toho cukry
0 g

Bílkoviny
0 g

Vláknina
86 g

Sůl
0,04 g

 
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C mimo dosah dětí. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék.

Další informace
Obsah balení

Forma

Balení

Speciální diety